Kwartetwinkel.nl

Over kwartetwinkel 

Het verhaal van een kwartetspel

In zomer van 2015 nog een idee in het hoofd van Simon de Wilde, nu realiteit. Na een geweldig positieve ontvangst van het proefkwartet op social media besloot Simon het kwartet uit te geven met zijn bedrijf Wilde Inkt.


Overvecht kwartet
Om de lancering van het kwartetspel kracht bij te zetten organiseerde hij samen met stichting Echt Overvecht het eerste Overvecht Kwartetfestival in Park de Watertoren. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht kwam op zaterdag 21 mei 2016 het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Cadeau
Het Overvecht Kwartet is nu te bestellen in onze webshop voor 7,95 euro. Twee kwartetten koop je voor 15 euro. Voor bedrijven en instellingen hebben wij ook aantrekkelijke prijzen bij grotere oplages. En er zijn opties om het spel te personaliseren, bijvoorbeeld met het logo van uw bedrijf achter op het doosje of de kaartjes.

Amsterdam Noord kwartet
Amsterdam Noord is een bijzondere en dynamische buurt, waar de afgelopen jaren erg veel veranderd is. De komst van onder meer EYE zorgde voor veel reuring. Restaurants, kroegen, een bierbrouwerij, de Jumbo Foodmarkt en talloze andere nieuwe plekken kwamen er bij.   

Bijzonder kwartetspel
Sommige dingen bleven echter ook hetzelfde: zoals de winkelcentra, die nog steeds een belangrijke buurtfunctie hebben. Typisch noord zijn ook de Canta, ponten en de Dirk van den Broek. In Noord kun je ook prima ontspannen aan ’t IJ en in het Vliegenbos. Al deze bijzondere plekken zijn nu samengebracht in het Noord Kwartet, een productie van Simon en Anna de Wilde en Marlies Dinjens.


Erfgoed Kwartetspel Zutphen
In samenwerking met de gemeente Zutphen heeft Kwartetwinkel het Erfgoed Kwartetspel gemaakt. Het rijke historische erfgoed van deze stad is samengebracht in ons spel. Natuurlijk ontbreken de torens niet maar ook de industriële gebouwen en historische parels uit musea en archief zitten erin. Op 29 maart ging het spel live tijdens de uitreiking van de BNG Bank Erfgoedprijs in de Burgerzaal in Zutphen. Het is spel ligt te koop bij boekhandel Van Someren & ten Bosch voor 8,50 euro.

Kwartetwinkel
Marlies en Simon hebben nog veel meer ideeën voor kwartetspellen om mensen blij te maken en daarom zijn zij de Kwartetwinkel gestart. 


Kwartet bestellen
Het Overvecht, Amsterdam Noord en Zutphen Kwartet zijn te bestellen via onze website. Vul het contactformulier in en dan ontvang je het spel via de post. De prijs is 7,95 exclusief btw voor het Overvecht en Amsterdam Noord Kwartet en 6,95 exclusief btw voor het Zutphen Kwartet.
Het Zutphen Kwartet ligt te koop bij boekhandel Van Someren & Ten Bosch. Het Amsterdam Noord Kwartet ligt te koop bij Boekhandel Plantage Van der Plas in winkelcentrum Boven t' Y.


Nieuws van Kwartwinkel


Terug naar overzicht

30-10-2017

Gastles Weekendschool Overvecht

Zondag gaf ik een masterclass aan de derdejaars leerlingen van de Weekendschool Utrecht. Het thema was ‘Verleden, heden en toekomst van Overvecht’. De leerlingen vonden het erg leuk.

Wat zou jij doen als je een dag burgemeester van Overvecht bent? Deze vraag kregen de leerlingen van de Weekendschool zondag voorgelegd. In de Masterclass Overvecht draaide het om kennis over je eigen wijk. Het is immers belangrijk om te weten over de wijk waar je woont. Alleen zo kun je trots zijn op je eigen wijk. Want niet elke wijk of buurt heeft een watertoren, laat staan een glijbaan!

Quiz
Leerlingen speelden eerst in teams een quiz waarbij ze erachter kwamen dat Overvecht een jonge wijk is. Ze leerden dat het zand waarop de wijk is gebouwd uit Maarsseveen komt en de gelijknamige plas oplevert.

Naar buiten
Na de quiz gingen de leerlingen op de fiets naar drie locaties in de wijk: het station, de watertoren en fort Blauwkapel. Daar onderzochten ze de plek en beantwoordden vragen. Natuurlijk was de glijbaan favoriet. Maar ook Blauwkapel met de in de 19de eeuw neergestorte meteoriet vonden ze interessant.

Creatieve plannen
Bij terugkomst op het Trajectum College gingen de leerlingen aan de slag om een presentatie te maken. Daarbij verwerkten zij de net verworven kennis. De vraag stond centraal wat zij zouden doen als ze een dag burgemeester van Overvecht zijn. De meest creatieve dingen kwamen voorbij. Een creatief plan was het hotel in de watertoren met een waterglijbaan eruit. Handig voor de gasten: hoeven ze niet te douchen. De logees, zo is het idee van de leerlingen, zullen positief over Overvecht vertellen. En naast het hotel komt een chipsfabriek zodat er ook banen gecreëerd worden voor mensen uit de wijk.
De pleziertrein met daarin trampolines en Netflix voor de passagiers vond ik ook leuk. Uiteraard vertrekt die alleen van station Overvecht.

Een 8,5
Tot slot speelden we het Overvecht Kwartet. En natuurlijk wilde iedere leerling winnen. De categorie parken en ontspanning werd per abuis omgedoopt tot parkeren en ontsnappen. Elke leerling kreeg na afloop een kwartetspel mee naar huis. Op de vraag welk cijfer de leerlingen de gastles gaven waren ze het snel eens: “een 8,5, afgerond een 9,0.”

Terug naar overzicht